Samla allt om din trädgård i vår app.
Ladda ner helt gratis!

Vi har fler än 15000 växter!

Läs om 15000 växter till och spara de växter du gillar och har på ett och samma ställe i vår app!

Appen är förstås gratis att ladda ner.
Vad säger våra användare?
Blåbärstry
Lonicera caerulea var. kamtschatica
Candy Blue
Vattenbehov
Vattenbehov
Mellan
Solläge
Solläge
Sol, Halvskugga
Höjd
Höjd
150-199 cm
Jordmån
Jordmån
Trivs i de flesta jordar, Väldränerad
Växtsätt
Växtsätt
Buskigt
Härdighet (A-D)
Härdighet (A-D)
Blåbärstry Candy Blue
Växtdiagram
Om växten
'Candy Blue' är en sort som bildar en pelarformad buske med upprätt växtsätt. Den ger tidig och stor skörd av ovala sötsyrliga bär. Mognar i mitten av juni.

Blåbärstry odlas både som prydnadsbuske och för de nyttiga bärens skull. Tänk på att blåbärstry behöver korspollineras för att få bra skörd av bär.
Växtfamilj Kaprifolväxter
Växtsätt Buskigt
Blomfärg Gul
Färg Blå
Blad/Barrfärg Grön
Höjd 150-199 cm
Livscykel Flerårig
Zon 7
Odla & Plantera
Plantera gärna på hösten eftersom blåbärstryn sätter igång och börjar växa tidigt på våren. Den är tålig och många sorter kan odlas långt norrut. Tänk på att du behöver korspollinera för att få stora bär. Det gör man genom att plantera olika sorter nära varandra. Vissa sorter passar bättre och sämre med varandra så läs om vilka sorter som passar bra ihop innan du planterar!

Innan du planterar kan du gärna sätta plantan i en hink med vatten innan så den blir ordentligt genomvattnad. Sätt plantorna på cirka 1 meters avstånd, men kika på den specifika sorten.

Luckra jorden och se till att det inte finns ogräs i början. Gräv en stor grop och jordförbättra gärna den uppgrävda jorden. Blåbärstry trivs i de flesta väldränerade jordar så näringsrik planteringsjord fungerar bra. Sätt plantan på samma nivå som den vuxit i krukan och fyll på med jord. Vattna och fyll sen på med resten av jorden. Tryck till så att växten står stadigt. Vattna rejält.
Plantavstånd 100 cm
Sköta
Blåbärstry trivs bäst i solig halvskugga. Du kan plantera i de flesta väldränerade jordar men den gillar allra bäst mullrik, näringsrik jord och lätt fuktig jord. De klarar också att jorden tillfälligt är blöt

Tidigt på våren kan du gärna gärna gödsla lite extra. De kommer igång tidigt på våren så du kan gödsla tidigt för att få fart på tillväxten. Exempelvis med vanligt trädgårdsgödsel eller stallgödsel. Gödsla sparsamt, om du gödslar för mycket är risken att du får ett frodigt bladverk men desto mindre bär.
Solläge Sol, Halvskugga
Jordmån Trivs i de flesta jordar, Väldränerad
Näringsbehov Mellan
Vattenbehov Mellan
Skörd Jun
Tid att beskära Vårvinter

Förenkla livet med vår trädgårds-app!

Samla och spara precis allt om din trädgård!
Vi har över 14000 växter i appen.
Ladda ner appen gratis.
App screenshots
App screenshot 1 App screenshot 2 App screenshot 3